Golf för nybörjaren

Många har på senare år fått upp intresset för golf och vara nyfiken att prova på. Det är en härlig sport som ger dig bra motion, tar dig ut i friska luften och något du kan njuta av tillsammans med goda vänner. 

Utrustningen

Golf är ju något av en materialsport, vilket är svårt att komma undan även om du köper mycket begagnat. Grundläggande saker som kläder kan vara bra att börja med. Men den stora kostnaden kommer mest troligt vara klubborna. Nybörjarklubbor kan vara en av de saker som är klokt att just köpa begagnat. När du börjar bli lite mer varm i golfskorna och känner att du vill satsa mer seriöst på golf är tillfället då du bör titta på att köpa ett mer rejält set.

Grönt kort

Det vanligaste sättet att komma igång med golf är troligtvis att ta Grönt Kort. Detta är ett mått på att du har koll på grundläggande saker som regler, säkerhet och även uppförande, samt att du klarat av att ta dig runt en 9 hål bana eller fler på hålets par + 3 slag. Ta kontakt med din lokala golfklubb för att registrera ett Golf-ID så du kan börja vägen mot ditt Grönt Kort.