Fördelar med att spela golf

När du spelar golf rör du på kroppen mer än du tror, och dina svingar använder hela kroppen. Det är därför inte särskilt konstigt att du känner dig utmattad efter en runda på golfbanan, eller när du övar på att slå iväg golfbollar. Du spenderar även mycket tid med att gå. För många personer kan golf kännas som en sport där du inte aktiverar kroppen särskilt mycket, men det stämmer inte. Golf är ett utmärkt sätt att hålla igång, och särskilt när det gäller ryggmuskler, armar samt dina ben. Hela kroppen aktiveras när du svingar med golfklubban, och du gör det flera gånger.

Frisk luft och gemenskap

När du spelar golf får du frisk luft, och du spenderar många timmar ute i naturen. För många som har stillasittande jobb inomhus är golfen perfekt eftersom den är en aktivitet ute i friska luften. Dessutom kan du anpassa hur tufft du vill träna och välja att gå 9 hål istället för 18. Du kan dessutom välja om du behöver en stund för dig själv, och spela själv. Eller om du vill ha sällskap och spela med andra. Ett bra sätt att socialisera lite samtidigt som du rör på dig. Golf passar även både för unga och gamla, och då kan alla åldrar samlas tillsammans.

Nya vänner och känslan av att lyckas

Golf kan introducera dig till nya vänner, och i flera fall ge vänskapsband för livet. Golf ger en gemenskap, särskilt om du tillhör en klubb. Men det kan även tillfredsställa spelare som har ett mål om att tävla, vill känna adrenalin med mera. För med golf går det tävla varje dag om man vill. Golf ger upphov till otroligt många känslor, och det kan handla om frustration men även om lycka. Att se golfbollen åka ned i hålet efter en välplacerad putt kan få dig att känna den härliga känslan av lycka som du behöver. Det gör dig gladare över lag, och det är alltid ett plus.