Golf för hälsa och välmående

Välkommen till denna golfblogg som handlar om golf, träning, hälsa och välmående. Alla dessa saker är viktiga för oss som lever i en stressig vardag, och genom att röra på oss tack vare golfen blir vi gladare, piggare och starkare. Golf är en sport som håller igång oss människor oavsett om vi är unga eller gamla, och den passar de flesta som vill utmana sig själva. Att spela golf är nyttigt i många aspekter, och det utmanar både kropp och sinne på samma gång. Genom att klara av svåra banor kan det få dig att känna lycka och eufori, och målet är att alltid förbättras.

Golf som träning

Att spela golf är ett utmärkt sätt att komma ut i den friska luften och röra på sig, och det är något som vi alla behöver i vår vardag. Vardagsmotion är viktigare än vi tror, och med golf kan du utmana dig själv på flera olika sätt. Att öva på att bli mer pricksäker, successivt bli bättre inom sporten, och framförallt att umgås med andra spelare kan öppna upp flera dörrar till ett bättre och friskare liv. Träning håller oss unga, och dessutom finns alla åldrar representerade inom golfen. Du kan tävla eller enbart spela som hobby, och du sätter nivån alldeles själv.

Hälsa och välmående

Golf är ett utmärkt sätt att hålla dig frisk, stärka kroppen och få till vardaglig motion som du behöver. Genom att röra på dig och arbeta med kroppen blir du lyckligare, mindre stressad, och du tänker även klarare. Golf aktiverar din kropp och genom att bli bättre inom sporten får du även möjlighet att testa dina gränser och bli ännu bättre. Det kan ge dig en ordentlig skjuts i både välmående och självkänsla, och träning gör dig mer självsäker över lag. Golf är dessutom en sport som du kan dela med andra, och då kan du träna ihop med vänner eller släktingar.